Druhé kolo soutěží družstev

Ve východní skupině první ligy se týmům z Vysočiny nedařilo. Gordic Jihlava prohrál 5:3 v Kroměříži (M.Pokrupa a V.Žigo po bodu, P.Hába a L.Karásek remízy) a Caissa RHEA Třebíč podlehla nejtěsnějším rozdílem v Brně domácímu Durasu (P.Buchníček 1, P.Pisk, M.Kantorík, E.Kulovaná, J.Kratochvíl a J.Tesař po půl bodu).

Pro Caissu to tak byla černá neděle, neboť se nedařilo ani jejím dvěma týmům v přeboru kraje. V prestižním zápase B-tým poměrně jasně prohrál ve Žďáře a třebíčské céčko doma nestačilo na druhý tým Gambitu Jihlava. Už v sobotu nečekaně ztrácel doma Pelhřimov, když jen remízoval s oslabenou rezervou Žďáru a v neděli v dalším z velmi zajímavých zápasů se po boji nakonec rozešla smírně družstva Havlíčkova Brodu a Náměšti. O tom, že boj o čelo bude velmi vyrovnaný, svědčí i to, že jediným celkem bez ztráty bodu je po dvou kolech Světlá nad Sázavou, která v neděli těsně vyhrála ve Velkém Meziříčí. Po tomto víkendu je jasné, že nás čeká velmi zajímavá sezona, kdy nikdo nemá nic jisté a řada dalších nečekaných výsledků může v dalším průběhu následovat.

Východní část regionální soutěže byla oslabena vystoupením Opatova a tak se v každém kole hrají jen dvě utkání. Žďár D porazil doma Jámy a Nové Veselí podlehlo favorizované Bystřici.

Na západě regionu si nejlépe vede Havlíčkův Brod C, který po výhře venku nad béčkem Humpolce má jako jediný plný počet bodů. Bez prohry je kromě něho pak už jen C tým Humpolce, který pro změnu veze body z Brodu, kde udolal čtvrtý domácí tým. Ve zbývajících dvou utkáních se nevedlo hráčům ze Světlé, když obě družstva prohrála s jihlavskými soupeři.

Všechny informace najdete na stránkách soutěží družstev ŠSČR.

Napsat komentář