Extraliga dorostu má za sebou první srazy

Východní skupina je rozhodně vyrovnanější a podle mnohých i výrazně silnější než skupina Západ. To se ale ukáže teprve ve finálových bojích v dubnu – nyní jsme teprve na začátku. Při velké vyrovnanosti i pro Náměšť platí, že každý získaný bod má velkou hodnotu.

V prvním kole při stoprocentní účinnosti zadních šachovnic zdolala nebezpečný Havířov 4:2 a ve druhém sobotním zápase remizovala 3:3 s Orlovou. V neděli dopoledne jen těsně podlehla Beskydské šachové škole a první soustředění zakončila nerozhodným výsledkem s loňským vítězem extraligy Lokomotivou Brno. Zatím tak drží pěkné postupové třetí místo, když nejvíce bodů získalo trio David Mičulka, Jana Maříková a Aleš Krčil.

V západní skupině všechny své zápasy vyhrálo družstvo Vlašimi – pořadatele prvního srazu. Dařilo se i Údlicím a Mostu.

Zahájily i čtyři skupiny dorostenecké první ligy. Družstvo Protect.cz Humpolec v nich nejprve zvítězilo nad oběma rezervami brněnské Lokomotivy a v posledním utkání hrálo nerozhodně s druhým týmem Vlašimi. Stoprocentní byli Jan Ptáček a Jiří Klubal a i díky jim Humpolci patří zatím průběžné čtvrté místo ve skupině Jih.

Všechny výsledky jsou k dispozici na stránkách soutěží družstev, zajímavý článek o extralize dorostu najdete i na Novoborském šachovém serveru.

Napsat komentář