KP mládeže pro rok 2012 minulostí

Vítězem se stal Jakub Skořepa před Janem Tůmou a Tomášem Skořepou. Tato trojice měla výrazný odstup před ostatními, což dokumentují celkové výsledky. Krajskými přeborníky Kraje Vysočina mládeže 2012 se stali:

Kategorie H10 – Jan Muzikář ze ŠK SB Světlá n/Sáz,

Kategorie H12 – Vojtěch Kříž z Jiskry Humpolec

Kategorie H14 – Jiří Sedlák z Jiskry Humpolec

Kategorie H16 – Jakub Skořepa z Gambitu Jihlava

Kategorie D10 – Tereza Zachová z Jiskry Humpolec

Kategorie D12 – Josefína Doležalová ze ŠK SB Světlá n/Sáz.

Kategorie D16 – Monika Grygarová z Jiskry Havlíčkův Brod

viz výsledky část 1 a část 2.

KP mládeže se uskutečnil v rámci soustředění ve dnech 21.-24.6.2012 v RZ
Ředkovec, za účasti třiceti mladých šachistů Kraje Vysočina do 16 let.
Největší zastoupení  měla kategorie chlapců do 12 let, účast jen tří děvčat
není dobrým znamením.

Turnaj, který se hrál švýcarským systémem na 9 kol, s tempem 45 minut + 30 sec. za tah pro každého hráče, se ukázal jako dostatečný.Favorité turnaje, sourozenci Jakub a Tomáš Skořepovi z Gambitu Jihlava, potvrdili svojí roli a vybojovali zlatou i stříbrnou medaili v kategorii do 16 let, bronz patří havlíčkobrodskému Tomáši Pibilovi. Také roli favorita v kategorii chlapců do 14 let, potvrdili Jiří Sedlák a Jan Ptáček z Jiskry Humpolec, kteří shodně
vybojovali 6 bodů a o prvenství Jirky Sedláka rozhodlo pomocné hodnocení. Oba jmenovaní velmi „zatápěli“ bratrům Skořepovým, ale větší zkušenost rozhodla.Také v kategorii chlapců do 12 let o přebornickém titulu rozhodlo pomocné hodnocení ve prospěch Vojtěcha Kříže z Jiskry Humpolec, před Ondřejem Dejmalem, který byl velkým a příjemným překvapením KP!  Nejmladší kategorii vyhrál Jan Muzikář ze ŠK SB Světlá n/Sáz. Pochvalu z děvčat si zaslouží především Monika Grygarová, která v celkovém pořadí obsadila výborné 9. místo a její soupeři byli především chlapci z čela tabulky.

Pořadatelem akce byl z pověření KŠS Vysočina ŠK Jiskra Havlíčkův Brod, na organizaci se podíleli p. Karel Brodina, Vítek Veselý a p.Václav Paulík.
V průběhu se nevyskytly žádné problémy, mimo šachové hry, se mladí šachisté věnovali zejména fotbálku, šipkám, stolnímu tenisu a koupání v bazénu, který býval využit až do večerních hodin. V doprovodném bleskovém turnaji zvítězil Jan Tůma před Vítkem Veselým. Poděkování patří také kuchařkám za dobrou stravu a také hlavně trenérům, zejména Jiřímu Tůmovi, který po celé tři dny s dětmi neúnavně prováděl rozbory odehraných partií.

Výše uvedené informace z přeboru zaslal p.Václav Paulík, předseda KŠSV, který přidal i několik fotografií ze zdařilé akce.

Vítězové kategorií – zleva :

T.Zachová, J.Doležalová, M.Grygarová, J.Muzikář, V.Kříž, J.Sedlák a J.Skořepa

Ceny byly pro všechny účastníky

 

Pohled na hráče

 

Nejmladší účastník předškolák Rudolf Jun z Chotěboře

Monika Grygarová hájí černé proti Janu Strakovi 

Souboj bratrů Skořepových 

Pohled do hracího sálu 

Nejmladší hráčka Terezka Zachová

 

Trenér soustředění Jirka Tůma rozebírá s hráči skončenou partii

Napsat komentář