Přebor škol České republiky

Jako první skončila kategorie nejmladších žáků 1.-5.tříd ZŠ. Při účasti 27 družstev se nejlépe dařilo ZŠ a MŠ Kubatova České Budějovice. Stříbro vybojovalo družstvo ZŠ Hoštálková a bronzové medaile získala ZŠ a MŠ E. Krásnohorské z Frýdku – Místku.

Z našich reprezentantů obsadila ZŠ Hálkova Humpolec (Jirka Sedlák, Vojta Kříž, Jirka Klubal a Vojta Zach) pěkné desáté místo a ZŠ Otokara Březiny Jihlava (Jan Straka, Erik Martínek, Michal Krč, Vojta Černý a Jan Danko) skončila sedmnáctá. Při slušných výsledcích prvních tří hráčů chyběl bohužel oběma týmům lepší výsledek čtvrtého do party. Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí zde, článek pořadatele na tomto místě.

Po nich následovala od čtvrtka 29.března kategorie středních škol. Zde se zúčastnilo 29 týmů a přebornický titul vybojovalo Čtyřleté a osmileté gymnázium Frýdek – Místek, které získalo 24 bodů. Druhé je Gymnázium Uherské Hradiště, které od zlata dělilo jen horší pomocné hodnocení. Bronzové medaile patří Gymnáziu Kroměříž.

Z Vysočiny skončila jako osmá SPŠ Jihlava (Martin Škoda, Tonda Seidl, Martin Jána a Radek Pazderka) a Gymnázium Jihlava (Štěpán Seidl, Jakub Krásenský, Tomáš Skořepa a Šimon Němec) obsadilo 14.místo. Oběma k lepšímu umístění mohlo pomoci méně nul na druhé šachovnici. Výsledky jsou na chess-results a článek zde.

Jako poslední skončila kategorie 6.-9. společně s nižšími ročníky víceletých gymnázií. Gymnázium Uherské Hradiště vyhrálo s velkým náskokem před svými soupeři. Druhé místo patří Gymnáziu Pierra de Coubertina Tábor a bronzové medaile si odváží ZŠ a MŠ Dolní Kralovice. Naši zástupci nedosáhli žádného výrazného úspěchu a skončili ve druhé polovině startovního pole na místech odpovídajících jejich nasazení. Gymnázium Havlíčkův Brod bylo patnácté a ZŠ Hálkova z Humpolce osmnáctá. Výsledky a článek pořadatele přeboru jsou k dispozici.  

 Na závěr několik fotek z galerie (1.-5. 6.-9. a stř.školy) pořadatele.

 

 

ZŠ Hálkova Humpolec

ZŠ Otokara Březiny Jihlava v utkání s pražským Novým Porgem

SPŠ Jihlava …

… a v akci její první deska Martin Škoda

Napsat komentář