Krajský přebor družstev mladšího dorostu

Žádné velké drama se nekonalo, neboť hosté z Havlíčkova Brodu přijeli do Humpolce bez svého nejlepšího hráče a s dvěma náhradníky. Proti téměř kompletní, předem favorizované domácí šestici neměli nejmenší šanci a prohráli obě utkání, nejprve 0 : 6, v odvetě 1 : 5. Humpolčtí dorostenci tak obhájili, pochopitelně ve značně obměněné sestavě, krajský titul z roku 2009. V minulých dvou letech se KP mladšího dorostu družstev nehrál. Vítězné družstvo má právo účasti v 1. lize ml. dorostu družstev.

O úspěch domácích se zasloužili v pořadí od první šachovnice – Vítek Zadina, Jirka Sedlák, Honza Ptáček, Vojta Kříž, Eliška Suková a Jirka Klubal. Jediný bod za havlíčkobrodské získal Standa Kokrda.

            Zúčastněná družstva obdržela diplomy a všichni účastníci převzali medaile a věcné ceny, které hráčům za šachový oddíl Jiskra Humpolec,  KŠS Vysočina a spolupořadatele a sponzora turnaje firmu Bluetherm Brunka Humpolec předal ředitel turnaje p. Machotka, který zaslal i tuto zprávu.

            V sobotu 21. dubna t.r. se na stejném místě, tedy v sokolovně na Tyršově náměstí v Humpolci, uskuteční další krajský přebor mládeže, tentokrát KP ml. žáků družstev.

Několik momentů z přeboru :

 

  

   

 

Na snímku zleva vítězové – Zadina, Sedlák, Ptáček, Klubal, Suková a Kříž

 

Napsat komentář