Zdeněk Hába vítězem FIDE openu, mládež opět bez medaile

Určitě bude v dobrém vzpomínat i Petr Walek, který byl nasazen jako 43.hráč a jeho celkově 22.místo je pěkným posunem.

V národním openu by mohl být spokojen desátý nasazený Tomáš Skořepa, který sahal dokonce po medaili. Bohužel prohrou v posledním kole ji přenechal svému soupeři Liduchovi z Polabin, ale i tak obsadil pěkné šesté místo.

MČR juniorů nakonec dopadlo nejlépe pro T.Kriebla a J.Krejčího. Třetí místo obsadil V.Plát. Josef Kratochvíl (nasazený jako 7.) dnes prohrál s J.Rabatinem a Štěpán Seidl (11.) s T.Baláčkem. Tomu odpovídá i jejich závěrečné pořadí – deváté a jedenácté místo.

V mistrovství mládeže byly naše velké naděje vkládány do kategorie čtrnáctiletých. Zhatil je bohužel dosud suverénní Blahynka z Durasu, který v posledním kole nečekaně prohrál s Ptáčkem z Hradce a pro Víťu Kratochvíla zbylo sice velmi pěkné, ale nepopulární čtvrté místo. Nutno dodat, že pokud by byl v posledním kole vyhrál, tak byla medaile jeho. David Mičulka zabojoval a porazil nebezpečného A.Dvořáka. Víťa a David měli nasazení osm a devět, takže čtvrté resp. sedné místo je určitě dobré. Třetí zástupce Vysočiny v této kategorii Jakub Skořepa sice potvrdil své nasazení, ale určitě vzhlížel o něco výš než jen na devatenácté místo. O nejmladších kategoriích, které přijeli na zkušenou, už řeč byla – nakonec i Jirka Klubal v posledním kole vybojoval celý bod.

Mezi děvčaty první nasazená Jana Maříková si bohužel vypila kalich hořkosti až do dna. V posledním kole prohrála s Natašou Richterovou a se ziskem padesáti procent jí patří až desátá příčka mezi patnácti hráčkami. Doufejme, že do finálového turnaje Extraligy dorostu,  které se koná za necelý měsíc, bude opět platnou posilou pro svůj celek. O kategorii níž byla úspěšnější nasazená čtyřka Simona Suchomelová – výsledkem bylo celkem slušné šesté místo z devatenácti šachistek.

Je těžké hned po skončení mistrovství hodnotit celkové vystoupení hráčů Kraje Vysočina. Určitě se tohoto úkolu brzy zhostí vedoucí a trenéři svých svěřenců. Zatím v neděli ráno dodal Petr Mičulka své závěrečné zpravodajství z MČR a fotky z vyhlášení vítězů kategorie čtrnáctiletých. Nyní je připojeno i hodnocení IM D.Kaňovského, vedoucího KCTMŠ.

Celkové výsledky všech turnajů jsou zde k dispozici.

Vitěz Open FIDE Zdeněk Hába

Kategorie čtrnáctiletých děvčat

 

Vyhlášení kategorie H14

 

A na úplný závěr upravený filmový slogan na zádech Adama Dvořáka

 

 

Napsat komentář