MČR juniorů a mládeže 2012

V sobotu v rámci tohoto šachového festivalu odstartuje dalších osm turnajů chlapců a dívek v kategoriích do 10, 12, 14 a 16 let a navíc ještě dva open turnaje – jeden se zápočtem na FIDE a druhý národní. Pořadatelem celé akce je ŠK Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou v čele s předsedou Komise mládeže ŠSČR Ing. Zdeňkem Fialou a průběh festivalu můžete sledovat na jejich stránkách, kde najdete i odkaz na on-line přenosy. Turnajů se účastní i velký počet hráčů z Vysočiny a jejich zisky i ztráty budou k dispozici na výsledkovém webu chess-results.

Výsledky prvního kola bohužel nebyly pro naše juniory příznivé, když Štěpán Seidl bílými podlehl Tadeáši Kriebelovi z Beskydské šachové školy a Lukáš Vlasák z Tatranu Litovel zdolal ve více než šedesátitahové partii Josefa Kratochvíla.

Stejně tak bohužel dopadlo i sobotní druhé kolo. Štěpán Seidl neodolal v dlouhé partii tlaku hlavního favorita Jana Krejčího a Tadeáš Kriebel pěkným jednoduchým obratem připravil o materiál i druhého zástupce našeho kraje Josefa Kratochvíla, který se tak vzdal už ve 24.tahu.

Kromě těchto informací přislíbil články a fotografie z mistrovství i předseda KM KŠSV Ing.Petr Mičulka, který bude přímo na místě dění. Tak jak budou jeho zprávy přicházet, budou postupně zveřejňovány na tomto webu.

Hotel Dlouhé Stráně

Napsat komentář