Druhé vítezství v sezoně pro Petra Walka

V sobotu 24.3. se odehrál další ročník tradičního turnaje DDM Open v Jihlavě. Na startu se tentokrát sešla rovná osmdesátka hráčů. Na jejím čele byl Vítek Kratochvíl z Náměště, který se nedávno umístil čtvrtý na mistrovství ČR v kategorii H14. Jeho největšími konkurenty měl být oddílový kolega Petr Walek a sourozenci Skořepovi z Gambitu Jihlava.

Až do 4. kola probíhalo pro nejsilnější čtyřku vše dle předpokladů. Od pátého se však začal lámat chleba a došlo na vzájemné souboje. Po kole šestém vedl na pomocné hodnocení Jakub Skořepa, který dokázal porazit P. Walka a odpůlit V. Kratochvíla. V sedmém kole pak došlo na jeho souboj s bráchou Tomášem a Petra proti Vítkovi. Kdo čekal taktické remízy či nějaké pouštění výsledku, ten se přepočítal. Obě dvojice se do sebe pustily a vzniklo z toho vítězství Tomáše a Petra. Ti se tak ujali vedení. Když pak v jejich vzájemném zápase zvítězil Petr, bylo o vítězi rozhodnuto.

 

Foto vítězů jednotlivých kategorií

 Foto vítězů jednotlivých kategorií

 

Turnaj se obzvláště vydařil i mladému Michalu Krčovi hájícímu barvy domácího Gambitu Jihlava, který hrál v kategorii H10 a nakonec se s fantastickými 7/9 umístil na pátém místě. Dokázal porazit i zkušenější soupeře a elisty jako je Jan Ptáček nebo Adam Sukaný. A pro všechny překvapivá byla především jeho výhra nad Tomášem Skořepou v posledním kole, protože jak všichni víme, podceňovat se nevyplácí a Tomáš si to zase jednou ověřil na vlastní kůži.

Turnaj nabral trochu tradičního zpoždění ze začátku turnaje. Obzvláště usazení prvního kola, než všichni hráči usedli k šachovnici, bylo záležitostí na více než deset minut. Co naplat, když se hráči zašijí kam nemají a první kolo ani nezaregistrují… Nicméně v průběhu turnaje se nevyskytli žádné spory ani problémy, za což byl pořadatelský tým velice rád, a po zmatcích prvního kola vše odsýpalo v rychlém sledu.

Pořadí:

  1. Walek Petr (TJ Náměšť n/Oslavou) 8,0b.
  2. Skořepa Jakub (Gambit Jihlava) 7,5b.
  3. Kratochvíl Vít (TJ Náměšť n/Oslavou) 7,5b. 
  4. Miřátský Petr (TJ Spartak Pelhřimov) 7,0b.
  5. Krč Michal (Gambit Jihlava) 7,0b.

Kompletní pořadí nalezente na chess-results nebo v přiložených výsledcích.

Napsat komentář