Šťastná sedmička ve Zlíně

Navíc chyběli i někteří hráči základní sestavy, ale jak se nakonec ukázalo, ani to zlínskému týmu nepomohlo. Sice první dvě šachovnice Gordicu vyšly naprázdno, ale na zbývajících pěti se urodilo nečekaných čtyři a půl bodu (O.Sedláček, V.Žigo, P.Švanda a J.Bína sklízeli po celém bodu a L.Karásek půlku) a to zajišťuje jihlavskému celku před posledními dvěma koly čtyřbodový náskok na hlavní aspiranty sestupu.

Krajský přebor měl na programu také deváté kolo. Při lichém počtu účastníků je tak tabulka trochu zkreslena a zatím vedoucímu Žďáru i předposlední Caisse D zbývá odehrát už jen jedno utkání. Žďár si sice pohodlně doma poradil s Gambitem B, ale vše má ve svých rukou jeho A tým, který povinně zdolal již výše zmíněnou Caissu a při úspěchu v závěrečných zápasech by mu postup do druhé ligy neměl uniknout. Na jeho případné zaváhání bude určitě čekat zatím třetí Pelhřimov, který po boji uspěl v neděli ve Světlé. Ve zbývajících zápasech devátého kola Náměšť doma smetla nekompletní Humpolec a Velké Meziříčí podlehlo havlíčkobrodským šachistům.

Skončena je už východní část regionální soutěže, kde se v neděli dohrávalo jediné odložené utkání, které nemělo vliv na postup ze skupiny. V něm Gambit F podlehl céčku Žďáru, když jeden a půl bodu sebrali hostům talentovaní Tomáš a Jakub Skořepovi. Postupujícím do Krajské soutěže je ŠK DDM Bystřice nad Pernštejnem. Druhé místo obsadila rezerva Velkého Meziříčí a třetí skončil Sokol Jámy.

V západní skupině zbývá odehrát ještě poslední kolo, ale jistým vítězem už je pelhřimovské céčko. To o víkendu potvrdilo své postavení těsnou výhrou ve Světlé. Ve druhém zápase céčkové neděle vysoko vyhrála havlíčkobrodská Jiskra nad svou jmenovkyní z Humpolce.

Všechny výsledky na Vás čekají na stránkách ŠSČR.

Napsat komentář