Osmé kolo soutěží družstev

Prvoligový Gordic Jihlava se po domácí remíze s Karvinou stále potácí na okraji víru, který by ho mohl stáhnout do druholigových hlubin. Na posledních šachovnicích zabodovali Lukáš Karásek a Viktor Žigo, půlbod pak přidali Petr a Zdeněk Hábovi, Jan Havlík a Josef Kratochvíl.  Následující dvě kola zajíždí Gordic ven ke stejně ohroženým konkurentům (Zlín B a Kroměříž) a asi jen plný bodový zisk by mu téměř jistě pomohl zajistit soutěž i pro další ročník. Sebrat body Polabinám v posledním kole by byl docela zázrak, i když bude záležet na řadě dalších okolností.

V krajském přeboru se paradoxně i přes prohru v Pelhřimově dostal Žďár na první příčku – příčinou při lichém počtu družstev byla „odstávka“ vedoucího Gambitu A, který pokud zbytečně nezaváhá, tak je už nedaleko od cíle – postupu do druholigové soutěže, protože jejich dosud hlavní konkurenty čeká „výluka“ v posledním kole. Zajímavostí víkendu bylo i to, že čtyři z pěti zápasů KP skončily nejtěsnějším rozdílem. Kromě Žďáru pouze o bod prohrála i Caissa D s Náměští, Jiskra Humpolec s Velkým Meziříčím a Gambit B s Caissou Třebíč C. Pouze v Havlíčkově Brodě domácí Jiskra podlehla nečekaně vysoko hostům ze Světlé.

Regionální soutěž na východě je už od minulého kola prakticky skončena a postupujícím do krajské soutěže se stalo družstvo z Bystřice nad Pernštejnem. Zbývá dohrát utkání Gambitu se Žďárem, které už o postupujících nerozhoduje.

Západní skupina v zápase céček v Pelhřimově přinesla vysokou prohru hostům z Havlíčkova Brodu, kterému se tato šachová neděle moc nevydařila. Větší problém byl ale v zápase Humpolce D se Světlou C. Hosté byli na šachovnicích nakonec o bod úspěšnější, ale měli připomínky k hrací místnosti, kde byla podle jejich vyjádření teplota pouhých 14 stupňů. Pokud tomu tak skutečně bylo, tak hrací místnost neodpovídala regulím a spíše by pak šlo o hazard se zdravím hráčů, mezi nimiž byla řada dětí.

Podrobnější informace k osmému kolu soutěží najdete na stránkách ŠSČR.

Napsat komentář