Vysočina v soutěžích družstev 2010/11

první lize jediný tým z Vysočiny jihlavský Gordic skončil na osmém místě, ale po nevyrovnaných výkonech nebylo zachování účasti v lize do poslední chvíle jisté. Protože se jedná už o kvalitní soutěž, ve které se drží kolem středu tabulky několik let, dá se jeho účinkování hodnotit jako poměrně dobré, zvlášť ve světle výborných individuálních výsledků V.Žiga, i když se v týmu nedařilo úplně všem.

Ve druhé lize to už bylo podstatně horší. První tým Caissy Třebíč se netajil ambicemi na postup, ale rozhodující krok se mu v posledním kole v boji s přímým konkurentem nepodařilo udělat. Navíc oba další zástupci kraje Bedřichov a Caissa „B“ bohužel soutěž neudrželi. U Caissy ale jde jen o přejmenování týmů, protože její třetí tým vyhrál krajský přebor a postoupil do druhé ligy.

Do nejvyšší soutěže v kraji si vybojovala postup „B“ družstva Žďáru a Havlíčkova Brodu, naopak by ji měly opustit týmy Gambitu „B“ a Velkého Meziříčí, kterým se v krajském přeboru dařilo nejméně.

Dvě skupiny krajské soutěže s dvoukolovým systémem jsou po této sezoně už minulostí a nahradit by je měla jediná skupina s deseti družstvy, kde se bude hrát jednokolově. Účast si v ní zachovaly týmy, které se v obou skupinách umístily na 2.-4.místě. Sestupující z obou skupin KS by měli nahradit vítězové obou skupin regionální soutěže.

Vše je zatím v oblasti úvah, protože z minulých let je znám problém s obsazováním soutěží. Podle výše uvedených informací by měly soutěže v roce 2011/2012 mít toto složení na základě výsledků skončené sezony :

1.liga – Gordic Jihlava

2.liga – Caissa Třebíč „A“ a „B“

KP – Caissa Třebíč „C“, Sokol Bedřichov „A“ a „B“, Sp.Pelhřimov „A“, TJ Žďár n/S „A“ a „B“, Jiskra Havl.Brod „A“ a „B“, Náměšť n/Osl, ŠK Světlá n/S „A“, Jiskra Humpolec „A“ a Gambit Jihlava „A“

KS – Sp.Vel.Meziříčí „A“, Gambit Jihlava „B“ a „C“, Caissa Třebíč „D“, ŠK Bystřice n/P, Sp.Pelhřimov „B“, Jiskra Havl.Brod „C“, Jiskra Humpolec „B“, Sp.Velká Bíteš a TJ Žďár n/S „C“. Všechny ostatní týmy včetně případně nově přihlášených by měly hrát regionální soutěž.

Už teď se ale nabízí otázka, zda všichni tři – Bedřichov, Žďár a Havl.Brod postaví do krajského přeboru oba týmy, a pokud ne, jak se to projeví v nižších soutěžích, kde se také zatím neví, zda všichni vítězové projeví zájem o postup.

Nyní je ještě čas na rozmýšlení a je docela dobře možné, že skutečné obsazení soutěží bude nakonec dost odlišné od toho, které je zde uvedeno.

Napsat komentář