Krajskými přeborníky Sokol Bedřichov
a ŠK Světlá n./Sáz.

   V sobotu 9. dubna 2011 se ve Sportovním centru Pěšinky ve Světlé nad Sázavou uskutečnil Krajský přebor družstev v bleskové hře. Turnaje se zúčastnily 4 družstva, a proto se hrálo systémem každý s každým čtyřikrát. A aby se omezily prostoje, hráči odehráli vždy dvě partie. Turnaj tak byl rozdělen do dvou částí. V první polovině turnaje potvrdil roli favorita druholigový Sokol Bedřichov, který všechny soupeře jasně porazil. Ve druhé polovině se ale dařilo domácím hráčům, kteří vyhráli všechny zápasy. Ztrátu z úvodu turnaje již však nedohnali, a tak se tým ŠK Světlá nad Sázavou umístil na druhém místě. Vítězem se stal Sokol Bedřichov. Třetí místo patří družstvu TJ Žďár nad Sázavou. Dále byli vyhodnoceni nejlepší hráči na jednotlivých šachovnicích. Na 1. šachovnici získal 10 bodů z 12 možných Josef Bína, na druhé desce uhrál Martin Škoda 9 bodů stejně jako Miroslav Jurek na třetí šachovnici. Na prvních třech šachovnicích tak byli nejlepší šachisté z Jihlavy. Nejlepším hráčem na 4. šachovnici byl vyhodnocen Martin Štukheil z ŠK Světlá nad Sázavou.

   V neděli 10. dubna 2011 mělo šachové klání ve Sportovním centru Pěšinky ve Světlé nad Sázavou pokračování. Hrál se Krajský přebor družstev v rapid šachu. Turnaje se opět zúčastnily 4 družstva. Hrálo systémem každý s každým a to dvakrát. V prvních dvou kolech hráči ŠK Světlá nad Sázavou i TJ Žďár nad Sázavou porazili své soupeře a ve vzájemném zápase remizovali. Ve čtvrtém a pátém kole oba favorité opět nezaváhali, a tak se o vítězi rozhodovalo ve vzájemné zápase v posledním kole. Domácí vyhráli 2,5:1,5 a tak se Krajským přeborníkem v rapid šachu stalo družstvo ŠK Světlá nad Sázavou. Druhé místo patří TJ Žďár nad Sázavou a třetí místo obsadilo družstvo Gambitu Jihlava. Nejlepším hráčem na 1. šachovnici se stal Vlastimil Siebenbürger z TJ Žďár nad Sázavou, který získal 5 bodů. Na druhé šachovnici byl nejlepší domácí Zdeněk Fiala, které ztratil jen půl bodu. Na třetí šachovnici uhrál domácí Martin Štukheil plných 100%. A na 4. desce byl se ziskem 4,5 bodu nejlepší Mojmír Smejkal z TJ Žďár nad Sázavou.

   Oba krajské přebory uspořádal Šachový klub Světlá nad Sázavou z pověření Krajského šachového svazu Vysočiny. Turnaje se odehráli v příjemném prostředí a v pohodové atmosféře. Je jen škoda, že nepřijelo více družstev. Nejlepší týmy postoupily na Mistrovství ČR družstev. Zatím však není znám pořadatel těchto akcí.

Ing. Zdeněk Fiala, ředitel turnaje

 

Výsledky: blesk, rapid

Fotogalerie

Napsat komentář