V Krajském přeboru Caissa poprvé prohrála

Ale vezmeme to nejprve od první ligy. Tam ve východní skupině se v domácím prostředí už nepodařilo Gordicu Jihlava zopakovat překvapivě úspěšné vystoupení z předchozího kola. Po  boji nakonec podlehl třetímu celku tabulky – Karviné, když se mu nepodařilo udržet především první čtyři šachovnice, kde jedinou remízu vybojoval J.Kratochvíl. K němu se přidali na dalších deskách O.Sedláček a L.Karásek. Jedinou výhru zaznamenal V.Žigo.

nejvyšší soutěži kraje se na porážce třebíčských podepsala stejně jako v lize u Gordicu těžká prohra na předních šachovnicích, kterou už druhá čtveřice šachovnic nedokázala smazat. V prestižním zápase o přední místa v tabulce byli ve Žďáře úspěšnější domácí, když se jim podařilo zdolat soupeře z Havlíčkova Brodu. Poměrně jasnými výhrami domácích skončily duely Světlé s Humpolcem a Bedřichova s „áčkem“ Gambitu a naopak druhý tým Gambitu neuspěl doma s Velkým Meziříčím. Před posledními dvěma koly je jeho osud už prakticky zpečetěn a dobře na tom není ani velkomeziříčský Spartak, který vzhledem k lichému počtu týmů čeká už jen jediný zápas v soutěži, navíc s o postup stále bojujícím Pelhřimovem.

Nejnižší krajské soutěže čeká poslední kolo. V západní skupině regionální soutěže přetlačil  Havlíčkův Brod třetí tým z Humpolce a dohráno má už žďárské „céčko“, které doma zdolalo stejný tým Pelhřimova a zatím je v čele soutěže. Celou situaci má ale v rukou právě jeho soupeř a pokud v posledním zápase porazí čtvrtý tým Havlíčkova Brodu, bude patřit postup do reorganizované krajské soutěže jemu.

Stejně dramatická situace je i ve východní skupině, kde obě vedoucí družstva – Velká Bíteš a Opatov si to rozdají v posledním kole v přímém souboji. V neděli oba týmy vyhrály, když Velká Bíteš uspěla ve Velkém Meziříčí a Opatov doma zdolal šachisty z Jam. Výčet zápasů doplňuje výhra Nového Veselí v Jemnici.

Zájemci najdou podrobné výsledky ve svazové databázi a připomínám, že další kolo výše zmiňovaných soutěží ve hraje až za tři týdny 20.března.

 

Napsat komentář