MČR mládeže a juniorů, FIDE a Národní OPEN

 

   Šachový klub Světlá nad Sázavou pořádá od 12. do 19. března 2011 v Hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou Mistrovství ČR mládeže do 16 let, juniorů a dorostenců 2011 a jako doprovodné akce FIDE OPEN 2011 a Národní OPEN 2011.

 

   Po roce se opět bude konat MČR všech věkových kategorií a až po dorostence. Pořadatelství se i tento rok ujal oddíl ŠK SB Světlá nad Sázavou. Pro mnoho šachistů se tak opět na týden stane domovem hotel Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou, jenž se v poslední době stal oblíbeným místem pro pořádání šachových akcí. Tomu se však lze jen těžko divit, neboť hotel poskytuje opravdu výborné zázemí.

 

Hotel Dlouhé Stráně

 Hotel Dlouhé Stráně

 

   Na MČR bude mít své zástupce i Vysočina. V nejstarší kategorii juniorů a dorostenců bude startovat Štěpán Seidl (Sokol Bedřichov), jenž si postup vybojoval v polofinále juniorů pořádaném na podzim v Přibyslavi. V kategorii H16 nastoupí Petr Walek a Rudolf Zezula (oba TJ Náměšť n/Oslavou). V kategorii H14 si postup vybojoval Vít Kratochvíl (TJ Náměšť n/Oslavou). Doplní jej i jeho oddílový kolega David Mičulka, kterému sice postup těsně unikl, ale získal DK. Posledním zástupcem Vysočiny na MČR bude v kategorii H12 Aleš Krčil (TJ Jiskra Humpolec).

 

   Letos tedy bude startovat méně našich hráčů než tomu tak bylo například v loňském roce, kdy jsme měli o 3 zástupce více. Účast a výsledky hráčů Vysočiny na MČR za posledních 11 let si můžete prohlédnout v tabulce od Petra Mičulky.

 

   Souběžně s MČR se budou hrát také dva openy – národní a fide – které v loňském roce přilákali na 130 hráčů.

 

Propozice a další informace naleznete na stránkách pořadatelů.

 

Napsat komentář