Nedělní sedmé kolo na šachovnicích Vysočiny

Sice bez Evy Kulované, ale s Petrem Hábou nastoupil k utkání východní skupiny proti oslabenému hostujícímu třineckému „B“ týmu (pouze tři hráči základní sestavy) s cílem vyhrát a tak si s velkou pravděpodobností zajistit první ligu i na příští sezonu. Bohužel ani tři výhry (O.Sedláček, L.Karásek a V.Žigo) k bodovému zisku nestačily a po remíze na první desce tak přišla velmi nepříjemná celková těsná prohra. Gordic pro poslední čtyři kola nemá nejlepší los a boj o ligu i pro následující ročník může být velmi těžký.

V Krajském přeboru první tři týmy vyhrály a tak se situace na čele nemění. Stále vede bez porážky Caissa Třebíč „C“ před pronásledovateli ze Žďáru a Havlíčkova Brodu. V závěsu je i Pelhřimov, kterému se podařilo po těsné výhře dopravit domů body ze Světlé. Na opačném konci tabulky je stále bez bodu druhý tým Gambitu a těsně před ním se dvěma body Velké Meziříčí, které v sedmi zápasech také ještě nevyhrálo.

Na východě regionu bojují o první místo týmy z Velké Bíteše a Opatova, oba mají po sedmi kolech osmnáct bodů, vedlejší kritéria jsou zatím příznivější pro prvně jmenované.

Západní částí zatím nejlépe prochází pelhřimovské „céčko“.

Podrobnější informace získáte na svazových stránkách soutěží družstev.

 

Napsat komentář