Nejvyšší soutěže mládežnických družstev před vánoční přestávkou

V nejvyšší soutěži – Extralize dorostu Východ je novým účastníkem družstvo z Náměště nad Oslavou. Má sice na soupisce jen devět hráčů včetně hostující dívčí posily Jany Maříkové, ale jeho šance na postup do hlavního finále před dvěma závěrečnými zápasy ve skupině nejsou tak špatné. Ve vyrovnané soutěži, kde sice daleko před ostatními jsou mladí z Beskydské šachové školy a Lokomotivy Brno, jsou na tom v výjimkou Orlové všichni ostatní prakticky stejně. Zda si tým z našeho kraje zahraje v prvním roce svého působení v nejvyšší soutěži finále „A“, se rozhodne v Boršicích, kde odehraje dvojzápas s domácími a Starým Městem. Na další informace k Extralize dorostu se můžete podívat na těchto stránkách.

———–

první lize působí hned tři další týmy z našeho kraje. V jižní skupině bojují mladí z Jiskry Havlíčkův Brod a nováček ligových soutěží družstvo PROTECT.CZ Humpolec. Zde je odehraná necelá polovina soutěže a havlíčkobrodští jsou zatím na pěkném druhém místě a za vedoucími Říčany zaostávají o jediný bod. Humpolec je zatím osmý se dvěma výhrami z pěti zápasů, což je pro benjamínka soutěže povzbudivé.

Poslední zástupce našeho kraje – mladíci ze Sokola Bedřichov hrají východní skupinu 1.ligy. Mají na svém kontě sedm bodů, a to je pro silně oslabený tým s pouhými osmi hráči soupisky slušné postavení. Určitou ztrátou pro ně je, že jejich nejlepší hráč Štěpán Seidl v této sezoně posílil na druhé šachovnici tým extraligových Polabin.

Všechny soutěže mládežnických družstev pokračují v novém roce v sobotu 15.ledna.

 

Napsat komentář