Vítězem KP Milan Sýkora

Krajský přebor Vysočiny mládeže v šachu 2010 – vyhodnocení

   Uskutečnil se soustředěně ve známém a klidném RZ Ředkovec, poblíž Světlé nad/ Sázavou ve dnech 25.-27.června 2010, za účasti 24 mladých šachistů Vysočiny do 16 let. Ve startovní listině chyběli někteří přední hráči, kteří dali přednost jiným akcím, někteří tak činí pravidelně.

   Švýcarský systém na 7 kol, jeden turnaj šesti věkových kategorií. Nepodařilo se obsadit kategorie dívek do 10 let a do 16 let. Nejpočetnější kategorie 8 hráčů čítala H14.
Účast hráčů ze čtyř oddílů, Jiskra Humpolec – 9, Jiskra Havlíčkův Brod – 8, Sokol Bedřichov – 5, TJ Náměšť nad Oslavou – 2, ukazuje, kde se s mládeží pracuje, kde jsou vedoucí, rodiče ochotni se mládeži věnovat, podporovat. Pochvalu zaslouží Jiskra Humpolec, kterou zastupovalo nejvíce mladších kategorií. Je určitě škoda, že se soustředění – KP nezúčastnili další hráči z oddílů a nevyužili možností soustředění, rozborů sehraných partií přítomnými trenéry, kteří účastnili školení.

   K hlavním favoritům turnaje patřili dle FIDE ELA Petr Walek z TJ Náměšť n/Osl, Milan Sýkora z Jiskry Havlíčkův Brod, Tomáš Košut z TJ Náměšť a Vítek Veselý z Jiskry Havlíčkův Brod.
Jednotlivé partie probíhaly velmi bojovně, o čemž svědčí minimální počet remis, nesmlouvavost o předčasném smíru. Favorité to neměli vůbec lehké, zejména bratři Tomáš a Jakub Skořepovi, Jan Tůma jim „zatápěli“. Vítěz, Milan Sýkora to neměl, jak by se zdálo lehké, o vítězství musel perně bojovat do poledního tahu s Janem Tůmou, který svým výkonem velmi příjemně překvapil, stejně jako Tomáš Skořepa. Lepší umístění očekával Petr Walek, Simona Suchomelová předvedla dobrý, vyrovnaný výkon, určitě by jí do budoucna prospělo rozšířit repertoár v zahájení, spokojen je určitě Jan Suchomel. Velký pokrok z nejmenších účastníků zaznamenal desetiletý Vojtěch Kříž z Jiskry Humpolec, stále se lepší Anna Nekolová a Radka Kvášová.

 

Vítězové

 Vítězové

 

Přebornické tituly získali v jednotlivých kategoriích:
D12 – Anna Nekolová z Jiskry Humpolec, D14 – Simona Suchomelová z Jiskry Havlíčkův Brod,
H10 – Vojtěch Kříž z Jiskry Humpolec, H12 – Jan Ptáček z Jiskry Humpolec, H14 – Tomáš Skořepa ze Sokola Bedřichov, H16 – Milan Sýkora z Jiskry Havlíčkův Brod.

 

2. místa

 2. místa

Diplomy, medaile, věcné ceny obdrželi první tři, ostatní věcnou cenu.

   V době hracího volna, se hrál fotbálek, míčové hry, s plavbou na loďce za míčem v rybníku, večer opékání párků, špekáčků a ještě bleskový turnaj, ve kterém bylo vyhodnoceno pořadí mládeže: 1. Petr Walek, 2. Vítek Veselý, 3. Milan Sýkora….atd.
K zabezpečení pitného režimu pro účastníky, byl sud kofoly, čaj.
Poděkování patří organizátorům z Jiskry Havlíčkův Brod, vedoucím, rodičům, ale i samotným hráčům, kteří byli po celou dobu ukáznění, musím je velmi pochválit.

 

3. místa

 
Za organizátory soustředění – KP Václav Paulík – předseda KŠS Vysočina

Podrobné výsledky ke stažení.

 

Napsat komentář