Jasno, místy zataženo …

   Sobotní Velkou cenou Havlíčkova Brodu jsme se přesunuli do cílové rovinky Ligy Vysočiny mládeže. Zatímco v některých kategoriích je rozhodnuto, v jiných je na prvenství hned několik adeptů a rozhodnout může každý bod …

   Jisté jsou prozatím tituly hlavně v dívčích kategoriích. V kategorii D16 se letos představily pouze dvě hráčky a již dávno je vítězkou Lucka Katrincová z Bedřichova, stejně tak vévodí své kategorii Nicol Creweová z Humpolce v D14. Krajskou přebornicí je také Jana Kolínková z Náměště v kategorii D12, jelikož největší Janina konkurentka, stříbrná medailistka z letošní MČR Simona Suchomelová, odehrála pouze tři turnaje, ve kterých však dokázala svojí kategorii vyhrát. To v kategorii D10 je situace po celou sezonu naprosto vyrovnaná a jednotlivá vítězství si mezi sebou dělí humpolecká děvčata Anna Nekolová a Radka Kvášová. Díky poslednímu vítězství se prozatím vedení přehouplo na stranu Aničky. Na koho se však nakonec usměje štěstí v konečném zúčtování po posledním turnaji?

   Zato v chlapeckých kategoriích je rozhodnuto pouze v kategorii H12, kde se na čele usadil Víta Kratochvíl. Do své sbírky přidal šestou zlatou medaili a pro letošek je jasným suverénem. Za ním probíhá duel dvojčat Skořepových, kde se po posledním dostal na druhou pozici Tomáš. V kategorii H10 se perou hned čtyři hráči mezi kterými je rozdíl pouhých 5 bodů. Nejblíže prvenství je prozatím humpolecký Jan Ptáček. V H14kách se výrazně podařilo stáhnout náskok Richardu Novotnému na vedoucího Milana Sýkoru a to na rozdíl pouhých pěti bodů a tak i v této kategorii můžeme očekávat zajímavý souboj o vítězství. Ztráta 12ti bodů třetího P. Walka už bude pravděpodobně příliš propastná. V kategorii H16 se boj o titul stal dostihy mezi Vítkem Veselým z Havl. Brodu a Michala Sýkory ze Žďáru. Oba mají stejný počet bodů a tak v tuto chvíli rozhodují pomocná hodnocení.

   V závěrečném turnaji se tedy můžeme těšit na zajímavé souboje a na závěrečné rozuzlení celé ligy.

   Podrobnosti naleznete v celkovém pořadí po 8. turnaji.

Napsat komentář