V KP vítězí Náměšť

V Humpolci byl odehrán KP družstev mladších žáků

   V sobotu 27. března uspořádala Jiskra Humpolec v čele s ředitelem turnaje Jaroslavem Machotkou krajský přebor družstev mladších žáků, ve kterém soutěžila 4 nejlepší družstva z Vysočiny o 1 postupové místo na MČR, které se bude hrát 11.-13. června v Kyjově. O síle přeboru svědčí i účast hned 6 hráčů finálových turnajů letošního MČR jednotlivců včetně stříbrné medailistky Simony Suchomelové. Pořádající Humpolec poskytl na hostování své hráče Náměšti i Bedřichovu. Tato dvě družstva se po dvou výhrách střetla v posledním kole o prvenství.

 

1. Náměšť nad Oslavou

1. Náměšť nad Oslavou 

 

   Po napínavém průběhu v něm vyhrála Náměšť 5:1, ale tak vysoká prohra byla pro Bedřichov nezaslouženě krutá, protože kdyby nedošlo na 4. a 5.šachovnici k obratům, mohl být závěr ještě dramatičtější. Jakub a Tomáš Skořepovi v dramatickém vyvrcholení turnaje nakonec své partie neustáli.

 

2. Sokol Bedřichov

2. Sokol Bedřichov 

 

   V souboji o 3.místo zvítězil těsně Havlíčkův Brod, Humpolec dosáhl stejného skóre, ale zůstal bez zápasových bodů.

 

 3. Havlíčkův Brod

3. Havlíčkův Brod 

 

4. Humpolec 

4. Humpolec 

 

   Na prvních 3 šachovnicích získali 100% bodů náměšťští Vít Kratochvíl (spolu s ním se budou radovat i ve Velkém Meziříčí), David Mičulka a náměšťský host z Jiskry Humpolec Aleš Krčil. Na 4.šachovnici získali nejvíce bodů Jana Kolínková z Náměště a David Beránek z Havlíčkova Brodu – po 2, na 5.šachovnici byl nejlepší náměšťský Martin Indrych s 2,5 body, který bude ještě slavit v Třebíči i v Nové Pace, a na 6.desce Arnold Stanovský z Bedřichova, taktéž s 2,5 body.

   Konečné pořadí družstev : 
1.TJ Náměšť nad Oslavou 9 bodů / skóre 13,5
2.Sokol Bedřichov 6 / 9,5
3.Jiskra Havlíčkův Brod 3 / 6,5
4.Jiskra Humpolec 0 / 6,5

   Vítězné družstvo si kromě poháru vybojovalo i postup na MČR, ředitel turnaje připravil kromě diplomů pro družstva i diplom pro všechny hráče prvních 3 družstev.

Podrobné výsledky v příloze.

(Petr Mičulka)

 

Napsat komentář