Temná mračna nad druhou ligou

 

Výsledky našich druholigových zástupců se nesli v duchu rozehrané soutěže. Pelhřimov nejtěsnějším možným rozdílem doma prohrál se Zaječicemi. Situace je o to mrzutější, že Zaječice byly přímým konkurentem v boji o záchranu. V případě výhry by Pelhřimov bodově dotáhl a v sestupových vodách by bylo namočeno posledních pět týmů tabulky. Žďár v tomto kole jel na horkou půdu do Rychnova n. Kněžnou, vedoucího týmu tabulky. Jejich šance ovšem byly minimální, protože vyrazili pouze v pěti. Všech pět hráčů nakonec vybojovalo remízy a tak o prohře rozhodly kontumace 3:0 na zadních deskách. Žďár se tak s jedním bodem krčí na posledním místě tabulky. O tři body více má na předposlední pozici Pelhřimov. I když oběma týmům se záchrana vzdaluje, popřejme jim hodně štěstí do bojů o záchranu.

            Co se druhé ligy týká, tak samozřejmě zmíníme i další zástupce Vysočiny z Třebíče. Hráči Caissy B tentokrát velmi pomohli svým kolegům z A týmu, když dokázali uhrát remízu s týmem Polabin B. Díky tomu a výhře 6:2 na Litomyšlí se tak Caissa A usadila na druhé příčce. Přesto však již se ztrátou 6ti bodů na lídry z Rychnova n. K. Postup do první ligy tak již nemají ve svých rukou a musí čekat na zaváhání soupeře. Rychnov čekají dva týmy ze spodní poloviny tabulky a vzájemný zápas právě s Caissou A.

            Nyní se pojďme podívat do našich krajských soutěží. Zde se moc neudálo. Suverénním lídrem západní skupiny je nadále Jiskra Havlíčkův Brod B, která soutěži vévodí bez jediného zaváhání s 4 bodovým náskokem a jedním zápasem k dobru. Tentokrát porazili bez problémů Pelhřimov C 6,5:1,5. Ten naopak bez zisku jediného bodu, okupuje poslední místo v tabulce. V dalších zápasech se utkali Havlíčkův Brod C s Cejlí A. I v tomto zápase slavili úspěch hráči z Havl. Brodu, tentokrát v poměru 5:3. Posledním utkáním byl duel Světlá B – Humpolec B, ve kterém si všechny body připsali humpolečtí – 6:2.

            Ve východní skupině se i přes prohru 5:3 s Caissou D udržel ve vedení rezervní tým Gambitu. V dalších dvou zápasech si vítězství zajistil tým Bedřichova, který přehrál 6:2 družstvo Žďáru. Ve zbývajícím třetím duelu zvítězila 6,5:1,5 Bystřice nad Pern. nad zálohou třebíčského spartaku.

 

Výsledky samozřejmě najdete na webu ŠSČR.

Situaci v KS si můžete také podrobněji prostudovat na stránkách chess-results. (KSV,KSZ)

 

 

Napsat komentář