Skončily regionální soutěže družstev

Tři výhry (Evy Kulované, Josefa Kratochvíla a Viktora Žiga) při dvou nezdarech umožnily jihlavskému Gordicu v utkání se silnou Porubou poskočit před posledním kolem na první nesestupové místo. Zda ligu uhájí i pro další rok bude záležet především na úspěšném výsledku v Litovli s tamním „B“ družstvem.

Krajském přeboru tři první celky vyhrály a zachovaly si velký bodový odstup od ostatních. Vítěze určí až poslední kolo ve vzájemném souboji dvou vedoucích týmů – lépe to ani nebylo možné zrežírovat. O něco lépe je na tom Bedřichov, kterému stačí k postupu do druhé ligy remíza. Vedení si potvrdil výhrou 6:2 s Velkým Meziříčím, ale stejným poměrem vyhrál v Třebíči nad Spartakem i jeho konkurent Gordic „B“. Třetí Havlíčkův Brod nedal šanci Náměšti a stejně tak nyní čtvrtá třebíčská Caissa „C“ hostům ze Žďáru. Pelhřimov „B“ vyhrál v Humpolci a přepustil mu před posledním kolem pozici na chvostu tabulky. Zajímavá věc byla k vidění na Gambitu. Domácí nezkontrolovali soupisku a přehodili hráče na posledních dvou deskách. Vysloužili si tak dvojitou kontumaci, ale zápas celkově stejně prohráli i bez této události. Zajímavé bude určitě poslední kolo, kde bude 11.dubna bojovat o záchranu několik družstev. Vzhledem k sestupovým ambicím Žďáru i Pelhřimova ve druhé lize to bude ještě velký boj. Los posledního kola Krajského přeboru Vysočina je následující a obrázek o šancích jednotlivých družstev si určitě uděláte sami : Gordic-Bedřichov, Vel.Mez.-Gambit, Žďár-Třebíč, Pelhřimov-Caissa, Světlá-Havl.Brod a Náměšť-Humpolec.

V regionech patří blahopřání všem vítězům skupin. Na jihu potvrdila vítězství s náskokem devíti bodů ve skupině Velká Bíteš kanárem domácím Rouchovanům. Ve druhém zápase se rozešly smírně celky Jemnice a Opatova.

Východ oblasti byl vyrovnanější a těsnou výhrou v posledním kole ve Velkém Meziříčí si prvenství zajistil Gambit Jihlava „C“. Boj o třetí místo s Novým Veselím rozhodl nakonec pro sebe Žďár „D“.

Na Západě byl už jistým vítězem Bedřichov „C“ a tak se hrálo jen o další místa. Druhý skončil tým Havl.Brod „D“, který doma zdolal céčko Humpolce a za ním Cejle „B“. Ta porazila v Humpolci domácí déčko.

Vše jako obvykle najdete na stránkách soutěží družstev ŠSČR.

Napsat komentář