O postupujících z krajských soutěží rozhodnuto

   Nedělní 9. kolo krajských soutěží bylo pro letošní sezonu kolem předposledním. O postupujících je však již rozhodnuto a staly se jimi B týmy Jiskry Havlíčkův Brod a Gambitu Jihlava. Opačné póly tabulky opanovaly celky z Pelhřimova a Třebíče.

   V západní skupině se pořadí na prvních dvou pozicích nezměnilo ani po vzájemném souboji. Tým z Humpolce sice dokázal v zápase zvítězit v poměru 4,5:3,5 a připravil tak Havlíčkovu Brodu B první porážku v sezoně, ale na změnu v pořadí to už letos nestačí. Pro devátou prohru v letošním ročníku si k druhému týmu Havlíčkova Brodu v soutěži zajel Pelhřimov. Výsledek byl poměrně jednoznačný 6,5:1,5. Ve třetím duelu kola si připsali výhru 5:3 hráči z Cejle, kteří hostili Světlou nad. Sázavou.

   I ve východní skupině došlo k souboji prvního s druhým. Tentokrát se ovšem jednalo o souboj, který mohl souboj o vítězství ve skupině ještě zamotat. To se však nestalo, protože Gambit Jihlava B remizoval s DDM Bystřice nad Pernštejnem 4:4 a tím si zaručil prvenství. Zajímavostí je, že Gambit prohrál první šachovnice a naopak díky své vyrovnané soupisce zápas srovnal vítězstvími na zadních 4 deskách. V dalším zápase deklasoval B tým Bedřichova záložní družstvo třebíčského Spartaku 7:1. Tím se také posunul na třetí příčku protože Caissa D nezvládla zápas se Žďárem a prohrála 2,5:5,5. Naopak Spartak je tam odsouzen k sestupu.

   Ve druhé lize se ani tentokrát nestalo nic převratného. Žďár získal v sezoně druhý bodík do tabulky, když doma remizoval Durasem Brno B. Caissa B tentokrát přivezla z Pardubic osm remíz a tedy výsledek 4:4. Pelhřimov si v tomto kole udělal výlet do Třebíče, kde na něj čekala Caissa A. Ta, ještě stále živící šanci na postup, žádné překvapení nedopustila a vyhrála 5:3.

Výsledky samozřejmě najdete na webu ŠSČR.

Situaci v KS si můžete také podrobněji prostudovat na stránkách chess-results. (KSV,KSZ)

Napsat komentář