Vysočina stoprocentní

 

V 1.lize mladšího dorostu Vysočina stoprocentní

  V sobotu 23. 1. byla odehrána další 2 kola 1.ligy mladšího dorostu. V 6. a 7. kole se podařil týmům z Vysočiny husarský kousek : ze 6 zápasů získaly 3 týmy celkem 18 bodů, protože všechny zápasy skončily výhrami! Zajímavostí je, že v průběhu soutěže zatím ani jediný z 42 zápasů neskončil remízou 3 : 3.

  Jiskra Havlíčkův Brod nejprve vyprovodila České Budějovice s „kanárem“ 6 : 0 a poté zvítězila těsně nad Táborem 3,5 : 2,5. Toto družstvo má na to, aby sebralo nějaké body i favoritům.

  Skvěle znovunalezli týmového ducha v Humpolci, když Jiskra porazila Tábor vysoko 4,5 : 1,5 a s přehledem i České Budějovice 4 : 2. V takové formě je reálný střed tabulky bez starostí o sestup.

  TJ Náměšť nad Oslavou nejprve zvítězili nad Béčkem Říčan 4,5 : 1,5 a pak nad zálohou extraligové Vlašimi 4 : 2. Zápas nebyl bez chyb, tentokrát se objevily tu a tam nějaké slabiny, ale zbytek družstva to „zatáhl“ i za ty, kterým se zrovna něco úplně nepovedlo, a nebylo třeba obávat se o vítězství.

  Lze pochválit řadu hráčů za výborné individuální výkony, ale soutěž družstev není jen součtem individuálních výsledků. Děti se učí, že za úspěchy i nezdary je zodpovědný celý tým a tak je třeba pochválit celá družstva bez výjimky.

  Poslední 4 kola se hrají na konci dubna v Havlíčkově Brodě, kam se sjede všech 12 družstev v boji o 1 postupové místo do Extraligy dorostu. Náměšť nemůže mít jiný cíl, než tento postup vybojovat. Dosavadní průběh soutěže zvládli na jedničku, závěr ale rozhodně snadný nebude. Už za 3 měsíce uvidíme, nakolik se cíle družstev z vysočiny v 1.lize splní. Všem budeme držet palce !

  Prohlédnout si můžete zpravodaj z víkendových kol nebo přímo náhlédnout na podrobné výsledky ve svazové databázi.

  Článek o vystoupení humpoleckého týmu si můžete přečíst na oddílových stránkách.

(Petr Mičulka)

 

Napsat komentář