Vítek Kratochvíl vítězí na Talent cupu

   V největším hotelu Moravskoslezských Beskyd, hotelu Petr Bezruč v Malenovicích pod Lysou horou, se před vánoci uskutečnil 3.ročník Talent Cupu. V turnaji A pro šachové naděje do 11 let měla Náměšť dvojí zastoupení – první dva hráče nedávného Mistrovství Moravy a Slezska do 12 let, Víta Kratochvíla a Davida Mičulku. Kromě soupeřů z českých zemí se utkali i s mladými Poláky a Slováky v čele s mistrem Evropské unie Viktorem Gažíkem.

   Ten byl také prvním přemožitelem Davida. Ovšem v dalším kole jej „pomstil“ Víťa, který se rozjel ve fantastické formě. Oba náměšťáci hráli celý turnaj na předních on-line šachovnicích, a tak mohli jejich boje v přímém čase sledovat na internetu jejich rodiče, trenéři i fanoušci. Spolu se utkali v přímém souboji v 7.kole a opět dostali od trenéra příkaz bojovat naplno (žádná přátelská remíza, jak se často v podobných situacích děje). Na nedávném Mistrovství Moravy a Slezska si oba vysloužili uznání všech, když bojovali až do vyčerpání všech možností a skončili s holými králi v době, kdy hráči všech starších věkových kategorií už dávno skončili. Tentokrát rozjel ve výtečné formě hrající Víťa ve střední hře útok, kterému David podlehl. Víťa si tak ve vedení upevnil náskok, který se do konce turnaje zvýšil na nevídané 2 body ! Z 9 partií získal fantastických 8,5 bodu, zaslouženě suverénně zvítězil a připsal si velký úspěch. David v posledních 2 kolech jen remizoval a tak se tentokrát musel spokojit s „až“ 7.místem, přestože měl pomocné hodnocení nejvyšší ze všech a během turnaje to podle hry vypadalo, že by kluci mohli dovézt i medaile dvě.

 

Vít Kratochvíl

Vítěz Talent cupu – Vít Kratochvíl

 

Celkové pořadí Talent Cup, Malenovice 17.-20.12.2009: 1.Vít Kratochvíl (TJ Náměšť nad Oslavou) 8,5, 2.Viktor Gažík (SK) 6,5, 3.Piotr Klimek (POL) 6,5, 7.David Mičulka (TJ Náměšť nad Oslavou) 5,5, celkem 34 hráčů.

Ve volném čase kluci dosytnosti využívali bobování u hotelu, hotelový slaný bazén, biliár, ping-pong a užívali si mrazivé idylky.

( Petr Mičulka )

 

Napsat komentář