Co napovídají čtyři kola soutěží družstev

S malým zpožděním se poohlédneme po soutěžích družstev uplynulého víkendu. Na pořadu dne byla 4.kola 1.ligy, krajských přeborů a nejnižších regionálních soutěží.

Opět se nedařilo jedinému zástupci Vysočiny v 1.lize týmu Gordic Jihlava. Ač nastoupil v silné sestavě v čele s Petrem Hábou, na ostravský Mittal nestačil. Hlavní příčinou byla „velká rošáda“ na posledních třech deskách, kterou se už na předních šachovnicích nepodařilo srovnat. Gordic se tak po 4.kole zatím usadil na druhé sestupové příčce.

Krajském přeboru, jak napovídá titulek, vše pokračuje ve vyjetých kolejích letošní sezóny. Vedoucí trojice Bedřichov, Havlíčkův Brod a Gordic B se stoprocentním výsledkem ostatním ujíždí a před dalšími čtyřmi týmy má až neuvěřitelný šestibodový náskok. Z dalších družstev překvapili šachisté z Humpolce, když doma zdolali „elově bohatší“ Caissu C. Určitě se jim nechce sledovat běh soutěže z poslední pozice, jako tomu bylo v minulých letech. První bod v soutěži získal Žďár po remíze na Gambitu (ale stále uzavírá tabulku), když si dovolil „luxus“ nechat osmého hráče doma.

V nejnižších soutěžích Vysočiny na západě pustil Havlíčků Brod D (ač součet elo bodů jeho pěti hráčů byla nula) jediný půlbod týmu Cejle B a bedřichovské céčko přehrálo domácí Humpolec D.

Na východě regionu se zatím nedaří Novému Veselí, které zaznamenalo už třetí prohru, tentokrát ve Velkém Meziříčí. Naopak Jámy i přes těsnou porážku ve Žďáře drží zatím první pozici v tabulce.

Jižní skupina je zajímavá tím, že viděla první výhru Opatova (který je ale přesto stále poslední),  dále utkáním Jemnice versus Gambit D, jež skončilo pro mne až v úterý večer (to jsem konečně získal výsledky zápasu, ale až od hostujícího týmu) a prvním místem Velké Bíteše (přestože měla v tomto kole volno).

Podrobné informace ze všech soutěží získáte na webu ŠSČR.

Napsat komentář