Před posledním kolem MMaS ve Zlíně

Po neúprostných bojích na šachovnicích dvě včerejší kola hodně napověděla před posledním nedělním kláním, kdo má největší šance na medaile a postup na MČR.

Do posledního kola jdou mladí šachisté Vysočiny s velkými nadějemi na zisk několika medailí a postupů.
V kategorii do 16 let drží první místo se 6 body Štěpán Seidl ze Sokola Bedřichov a medaile by mu již neměla uniknout!
Bez šance, ač minimální nejsou ani Rudolf Zezula z TJ Náměště nad Oslavou a Martin Jána z Jiskry Humpolec, kteří mají oba 5 bodů a pokud chtějí pomýšlet na medaili, musí zvítězit.
V kategorii do 14 let Petr Walek z TJ Třebíč, měl dobře rozehranou partii v 8.kole, ale závěr se mu nepovedl a prohrál. Spadl tak na páté místo a má 5,5 bodu. Ale jeho výkon a hra byla příjemným překvapením.
Kategorie do 12 let je v režii mladých šachistů Vysočiny. Suverénně prochází turnajem Víťa Kratochvíl z TJ Náměšť nad Oslavou se ziskem 7,5 bodu z osmi ( když půl bodu si rozdělil v partii s oddílovým hráčem) a těžko si nechá první místo vzít. Zatím druhý David Mičulka také skvělý se 7 body by neměl medaili „pustit“. Pěkné je i páté místo Tomáše Skořepy se ziskem 5,5 bodu. Zdravotní potíže vyřadily z boje o medaile Aleše Krčila z Jiskry Humpolec, který byl nucen dvě kola před koncem mistrovství opustit a zbývající dvě partie skrečovat.
V nejmladší kategorii do 10 let si vede dobře Vojtěch Kříž, jeden z dalších velkých talentů Jiskry Humpolec, zatím získal 4,5 bodu.
Mistrovství Moravy a Slezska končí v neděli posledním kolem a závěrečným slavnostním vyhodnocením.
Podrobné výsledky, včetně přímých přenosů partií na prvních šachovnicích na webových stránkách pořadatelů http://www.sachzlin.cz/,

 

Mistrovství Čech skončilo v sobotu a Simona Suchomelová z Jiskry Havlíčkův Brod sice obsadila mezi děvčaty do 12 let 3. místo, ale jako členka „moravského“ oddílu (pak, že je Morava malá…?!),
byl její start uznán mimo pořadí MČech a tak bronzovou medaili nedostala! Má však přímý postup na MČR , které se uskuteční v březnu 2010. Její výkon zaslouží pochvalu.
 
 
Václav Paulík

Napsat komentář