Druhé kolo soutěží družstev

Ve druhém kole prvoligových soutěží jediný zástupce Vysočiny, oslabený o Evu Kulovanou, která hájí barvy České republiky na ME družstev, přivítal na své půdě favorizovaný první tým Tatranu Litovle. Hráči Gordicu Jihlava svému soupeři vzdorovali, ale celým bodem přispěl jen Pavel Švanda. Tři remízy Sedláčka, Karáska a Hrona pak upravily výsledek do celkem přijatelné podoby.

krajském přeboru se z důvodu probíhajícího přeboru mládeže Čech nehrálo pouze utkání Světlé nad Sázavou proti třebíčské Caisse, které bude odehráno tuto neděli. Zatím ve spanilé jízdě pokračuje Sokol Bedřichov. Svému hostiteli z Pelhřimova povolil pouze jedinou remízu na první šachovnici a ukázal tak své postupové ambice. Konkurenta může mít ovšem v áčku Havlíčkova Brodu. Ten poslal domů se stejným nákladem svého hosta z Humpolce, jež uhrál jedinou remízu na třetí desce. Trojici šestibodových doplňuje pak druhý tým Gordicu, který v místním jihlavském derby nejtěsnějším rozdílem porazil domácí Gambit. Černou tečkou v utkání je ale nesehraná partie na první šachovnici, za kterou obdržel Gordic pokutu za manipulaci se soupiskou. Pokud by místo ní byla kontumována osmá deska, jak by to mělo správně být, mohl třeba i celý zápas skončit jinak. Ale to jsou jen kdyby, že … Těsnou výhrou domácích skončilo i klání v Náměšti se Spartakem Třebíč. Dost problémů začíná mít žďárský tým, který v okresním derby bez jediné vyhrané partie poměrně vysoko podlehl svým dlouholetým velkomeziříčským rivalům. Kromě něj se zatím také bez bodu a s jedinou vyhranou partií ze šestnácti na chvostu tabulky krčí ještě Gambit a Humpolec.

V nejnižších soutěžích regionu se na západě smírně rozešla céčka Humpolce a Bedřichova. V zápase déček pak Havlíčkův Brod přetlačil těsně Humpolec díky výhrám na prvních třech šachovnicích. Východní skupina zaznamenala také jeden nerozhodný výsledek mezi Gambitem C a Sokolem Jámy. Ve druhém zápase ve Velkém Meziříčí žďárské déčko aspoň částečně vylepšilo stav okresního klání a nad domácím béčkem vyhrálo. Ze skupiny Jih jsem dostal v neděli výsledek pouze z Velké Bíteše, která poslednímu družstvu jihlavského Gambitu umožnila remizovat jen pátou šachovnici. Na to, jak dopadlo utkání mezi Rouchovany a Jemnicí jsem si musel do pondělka počkat. Došlo totiž k informačnímu šumu a výsledek přišel p.Jar.Horákovi, který měl podle původního plánu regionální soutěže řídit.  Podrobné výsledky najdete na stránkách ŠSČR.

Ve Žďáře nad Sázavou  26.října 2009

Napsat komentář